5 feb 2022

The Wheel of Time(11): A knife of dreams

 Molta acció en aquest llibre, si no recordo malament Egwene és capturada al final de l'anterior llibre i en aquest veiem com la tracten a la Torre Blanca.

Elayne segueix intentant aconseguir al·liats per ser reina d'Andor, al final tot es precipita quan descobreix a dues germanes del Ajah negre i vol capturar-les, però qui és capturada és ella i Birgitte ha de muntar un rescat amb les Windfinders i bona part de l'exèrcit, cosa que aconsegueix i acaba amb l'atac que justament han fet contra Caemlyn.

Perrin segueix planificant i al final executa l'atac de rescat de Faile dels Shaido, al·liat amb els Seanchan i vigilant que el Profeta no li doni pel sac.

En Mat segueix el seu camí per aconseguir fugir dels Seanchan i mantenir segura a Tuon, a qui una facció Seanchan vol liquidar després que un dels Forsaken ha liquidat l'Emperatriu i tota la seva família a Seandar. Al final, la seva estratègia funciona i sorpressivament Tuon fa el ritus de matrimoni i ara estan casats.

I Rand... sempre enbolicant la troca, si s'hagués comunicat amb el Mat... no hauria perdut la mà en la trampa que Semirhage ha muntat fent-se passar per la Filla de les nou llunes.