2 mar 2022

The Wheel Of Time(XIII): Towers of Midnight

 Això és un no parar, ritme trepidant, no entenc com en Robert Jordan volia posar tot això es un sol llibre, si portem 2 seguits d'acció a ritme frenètic i encara queda el darrer.

Per on anàvem? En Rand havia aconseguit la pau interior i comença un seguit de reunions amb tot Déu, Egwene, Tuon, els Borderlanders i acabem el llibre amb tothom reunit per fer una reunió sobre el trencament dels segells que mantenen a l'Obscur empressonat.

En Mat, amb en Thom i en Noal han alliberat la Moraine a un preu força car, un ull del Mat i la vida de Noal que realment és el mític Jair Farstrider, un malkieri com el Lan.

En Lan segueix el seu camí cap al seu enfrontament amb les forces del mal i va aplegant seguidors pel camí, finalment accedeix a ser el rei sense regne i el deixem lluitant contra trollocs i Myrdraals.

Egwene ha de lluitar al món dels somnis contra Mesaana i les de l'Ajah negre mentre Gawyn l'ha de salvar dels assassins Seanchan que havien quedat a la Torre Blanca després de l'atac Seanchan.

Per fi Morgase és reconeguda per algú i ja no pot amagar qui és, el seu fillastre Gallad que després d'haver portata a judici a Perrin, és salvat per Perrin i el seu exèrcit d'un atac brutal dels Trollocs.

Ah, sí també el Mat aconsegueix liquidar al monstre que el volia matar abans d'anar a alliberar la Moraine dels Aelfin i Eelfin.

I què ens queda per l'últim llibre... la batalla final. No sabem res de la reunió dels Ogier, vam deixar al Loial amb el torn de paraula.